Elektromekaniske låse og flugtveje

Når en flugtvej forsynes med el-lås, er det ekstra vigtigt at beslag og lås fungerer godt sammen, og at de enkelte dele ikke har detaljer der modvirker hinanden. Derfor har Abloy udviklet dørgreb og panikbeslag, som disse låse er certificeret sammen med, og som låsene performer optimalt med. Det gælder både for låse til nødudgange EN 179 og låse til panikudgange EN 1125.

Dørgreb til nødudgange DS EN 179
ABLOY el-låse, som er testet og godkendt med INOXI dørgreb, lever samlet op til DS EN 179.

Disse dørgreb har alle returfjedre og er fremstillet i rustfrit stål. Ved at benytte disse specielle EXIT greb, kan vi nu tilbyde en komplet godkendt flugtvejs løsning. Samtidig opnås en længere levetid for hele låseenheden, da vitale dele i låsekassen nu ikke alene stabiliserer grebet. Stabiliseringen af dørgreb deles nu mellem EXIT grebet, og de mekaniske returfjedre i låsekasserne. Det er også vigtigt at dørgrebet bliver monteret vandret på dørbladet.

Slidte låsekasser har ofte været årsag til ”hængende” dørgreb. Med disse greb forventer vi en betragtelig længere levetid for den samlede låseenhed. Grebene er slidstærke og rengøringsvenlige. 

Det u-formede design falder fint sammen med ASSA ABLOYs flotte beslagserier Ruko-Line og ScanFlex.

Grebene forventes endeligt lanceret i december.